Όπως κάθε χρόνο, η Παγκόσμια Ημέρα της Λεύκης 2019,  πραγματοποιείται στις 25 Ιουνίου για να πετύχουμε παγκόσμια ευαισθητοποίηση για τη λεύκη και να καταπολεμήσουμε τις παρανοήσεις σχετικά με αυτή τη χρόνια δερματική διαταραχή. Η εκδήλωση θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει ασθενείς με λεύκη απ’ όλον τον κόσμο, ώστε να μοιραστούν τις ιστορίες τους και να μάθουν ο ένας από τις εμπειρίες τους άλλου.

Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα για τη Λεύκη (WVD) του 2019 θα πραγματοποιηθεί στο Ανόι του Βιετνάμ. Με την υποστήριξη της κυβέρνησης του Βιετνάμ και του Ιδρύματος VR, το Εθνικό Δερματολογικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ανόι θα διοργανώσει την εκδήλωση υπό την εποπτεία του καθηγητή Nguyen Van Thuong, Πρόεδρο WVD 2019.

Το θέμα της φετινής χρονιάς είναι η «Η Ποιότητα Ζωής ενός Ασθενούς με Λεύκη». Μια ομάδα φημισμένων ομιλητών θα καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Ο καθηγητής Torello Lotti θα μιλήσει για τη βιολογία των μελανοκυττάρων, ενώ οι συνεδρίες για χειρουργικές θεραπείες και νεωτεριστικές θεραπείες με βότανα, θα καλυφθούν από τον καθηγητή Davinder Parsad και τον καθηγητή Michael Tirant, αντίστοιχα.